Jak nie chcesz komuś płacić za plan, to ułóż go sam i daj do oceny tak jak robi większość osób. ;-) Zacznij od policzenia zapotrzebowania dostosowanego do Twojej aktywność, w kolejnych linkach masz informację jak dobierać produkty, przepisy na urozmaicenie diety znajdziesz w Kuchni SFD. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie [...]
[...] Zaleca się około 2 g/kg masy ciała białka, 1-1,5 g tłuszczów i reszta kcal pochodząca z węglowodanów. 4. Źródła składników odżywczych. Bazować warto na najlepszej jakości źródłach makroskładników. Są to: - źródła białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html - źródła tłuszczów: [...]
Jedynym skutecznym, w długofalowej perspektywie czasu, sposobem na redukcję tkanki tłuszczowej jest ułożenie zindywidualizowanej diety, która uwzględnia nasze preferencje. Nie bez powodu mówi się bowiem, że jedyna skuteczna dieta to taka, którą jesteśmy w stanie utrzymać. Co więcej dieta może być tak skonstruowana, że praktycznie możemy nie [...]
[...] nie jest to obowiązkowe. Warto za to uzupełnić dietę w omega 3, b-complex, magnez, wapń, żelazo. Trzy ostatnie w pierwszej kolejności uzupełniamy produktami w diecie, np. - źródła magnezu – kakao, słonecznik, migdały, kasza gryczana - źródła żelaza – chuda wołowina, mięso z indyka, wątróbka, sardynki w puszce, płatki śniadaniowe, zielone warzywa [...]
Źródła białka: mięso chude, ryby, jaja kurze, ser biały. źródła tłuszczy: masła, oleje roślinne, tran, ryby tłuste, mięsa tłuste. Czytaj czytaj bo nie mówię Ci że nie wytrzymasz z tą 'dietą'
[...] stanowią podstawowy budulec mięśni, są niezbędne do regeneracji tkanek, są niskokaloryczne, zapewniają uczucie sytości na długo oraz pobudzają metabolizm. Poszczególne źródła białka poza pochodzeniem, różnią się między sobą ceną, która w dzisiejszych czasach odgrywa istotną rolę. A wbrew pozorom nie zawsze jest wyznacznikiem jakości danego [...]
Louve "wegle (od dluzszego czasu i tak nie jem kasz, ryzu, makaronu,ziemniakow), jak juz to jem je tylko na sniadanie i jest to zazwyczaj chleb" nie rezygnuj z weglowodanow a ogranicz je do jakis 3 g na kg masy ciala, niestety trzeba to wszystko policzyc, znalezc w tabelach i przeliczyc. Ogolnie dobrze kombinujesz ze wiecej weglowodanow [...]
[...] aminokwasy i kwasy tłuszczowe. 9. A czy mógłbym też sprawdzić ilość witamin i minerałów w produktach spożywczych? 10. Ile powinno być białka w diecie? 11. Jakie są najlepsze źródła białka? 12. Ile powinienem jeść węglowodanów, a ile tłuszczów? 13. Co to są dobre tłuszcze? Czy od tłuszczu się tyje? 14. Co to jest omega-3 (n-3)? Gdzie tego szukać? [...]
[...] treningi kończą się 2x o 21.30 i raz o 19 więc czasami posiłek potreningowy jest moim ostatnim posiłkiem przed snem i z racji tego wrzucam do niego ok 70 g węgli) źródła białka: jajka, mięso (głównie drób), twaróg. Źródła węgli: płatki owsiane, razowe pieczywo, ryż brązowy, kasza gryczana, ryż biały (po treningu), owoce (rano, unikam w [...]
[...] nie zaspokoję zapotrzebowania, a produktów sojowych u mnie w sklepach nie ma... Mimo to całe życie a od kilku lat CODZIENNIE spożywam wszystkie te niby niewskazane dla mnie źródła białka i jakoś żyję... i mam nadzieję, że to jest jakaś mega ściema z tym powiązaniem grupy krwi z żarciem. Przecież zwierzęta też mają różne grupy krwi a wszystkie [...]
[...] na tej kaloryczności, - korzystamy z wartościowych produktów spożywczych, które znajdziemy tutaj: http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html – źródła węglowodanów, http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html#post1 – źródła białka, [...]
Witam wiem , ze to pewnie juz bylo ale nigdzie nie moge sie doszukac PEWNEGO zrodla informacji.Chodzi mi o rozklad wartosci w diecie redukcyjnej ile gram białka/Wegli i tłuszczy na 1 kg ciała?
Czy mogę zastąpić odżywki typu carbo, wpc, etc. (w diecie na masę) jakimiś domowymi koktajlami? Naprawdę obecnie nie mogę sobie na nie pozwolić, a potrzebuję źródła dużych ilości węglowodanów i białka. Przejdzie to, czy się bez odżywek nie obejdzie?
Co jest lepsze przy robieniu masy- aminokwasy czy koncentrat białkowy(z tego samego źródła)? Zakładając że zapewniona jest ilość białka w diecie 2g (i ponad) /kg m.c./d.
Szukam źródła tłuszczy z małą ilością węgli (najlepiej 0) do odzywki białkowej. Białka mam w różnych smakach więc aby te tłuszcze nie gryzły się np ze smakiem czekoladowym. bananem, wanilią, ciasteczkiem itp. Niby pasowałoby masło orzechowe, ale ponoć niezdrowe są. Co polecacie? :)
Mam problem otóż nie wiem czym zamienić następujące produkty: - ser biały pół tłusty - ryż, kasza - gainer - płatki owsiane. I co jeść po treningu? Jakie są najlepsze źródla węglowodanów i łatwo przyswajalnego białka po treningu?
Witam. Jaka ilosc maksymalnie moze stanowic bialko w proszku w diecie? Czy ok 45 gram białka pochodzacego z tego typu zrodla to nie za duzo, biorac pod uwage, ze moje zapotrzebowanie na bialko wynosi 165g/ 1 dzień?
Kupuję kiełbasę ze świniobicia, z bardzo dobrego źródła, osoba, która ją robi dodaje do niej dużo piersi z kurczaka. Taka kiełbasa według was może być na diecie ? Wiadomo jakiś tłuszcz tam jest, jednak zawartość białka na pewno większa niż w zwykłej kiełbasie ze skelpu, warto czy nie?
Jezeli oblicze zapotrzebowanie kal. i odejme od tego 300,400 kal jak doradzaja eksperci aby chudnac zdrowo i nie za szybko, tak na prawde czy ma to takie wielkie znaczenie ile dokladnie bialka ww i tluszczu bede dostarczal jako zrodla energii . Oczywiscie biore pod uwage ze nalezy znacznie obraniczyc sporzycie slodyczy, fastfoodow gazowanych [...]